There was an error in this gadget

Thursday, September 5, 2013

Hidup punya tujuan

Hai n assalammualaikum


Pernah tak kite terasa yang hidup kita ni 24hr/7days mcm kosong?Ni aku tye spe2 yang perasanlah.Sebab aku macam terpikir korang sekolah 11 tahun,masuk U 4 tahun n keje for the rest of ur life.Krik2x.Apakah kita ni robot.Nak ke kite keluar dlm perut mse ibu megandung kalau tau cmtu lah hdup kt dunia???Yup,memang betul korang belajar for 15 tahun dlm hdup korang untuk kejar ijazah kan??Tapi dlm mengejar tu kite x sedar yg kite x balance dunia wa akhirat.Kadang2 ade manusia yg terlalu bizy.Kalah PM bro.Sampai lupe bende yg wajib kerana terlalu mengejar dunia.Tapi yang kekal tu akhirat je.
Relax lah bang..jangan lah mess sgt kan hidup awk tu..



ape sebenarnye tujuan kite hidup..?





Jom kita buat benda2 yang bermanfaat spaya kita x lupe asl kita diciptakan oleh Allah S.W.T
macam ni lah bang..sejuk mata memandang..


solatku,ibadahku,hidupku dan matiku hanyalah untuk Allah..

mari kita buat solat sunat dhuha,rawatib,sedekah n puasa.Lakukan amalan2 sunat supaya diri kita lebih dipandang Allah berbanding makhluk lain.Tenangkan hati dan jiwa.Cintai Dia Yang Maha Esa.Barulah hidup ade berkatnya.Tak terasa kosong,sunyi,,sepi.Jalan pintas untuk bahagia.

sekian,..