There was an error in this gadget

Saturday, June 22, 2013

5 Tips menghilangkan stress


cara nak hilangkan stress senang :-)



1.Buat perkara yang anda gemar eg : bercuti,shopping,berbual dengan teman & menonton wayang
2.Bersyukur dengan apa yang dapat : tidak merungut
3.Sayangkan manusia di sisi anda : rakan2,keluarga,jiran & rakan sekerja
4.Bersikap optimistik : anggap semua benda yang berlaku ada hikmah tersendiri
"semua yang berlaku mesti bersebab"
5. Be happy




Friday, June 21, 2013

CFS IIUM,Petaling Jaya

CFS adalah pre-university sebelum students pindah ke main campus masing-masing.pelajar yang ambil arts akan pergi ke Gombak n sc pula akan menyambung di kuantan.Kat CFS ni shopping complex yang paling dekat  Jaya One,Digital Mall n Mid Valley.Selalunya students lagi suka pergi ke Mid Valley naik bas Rapid @ Metro.Tambang Rm 1.90.Stesyen LRT yang paling dekat Stesyen University.Kat sini ada 3 mahalah untuk muslimah Mahalah Aisyah,Mahalah Zainab n Mahalah Khadijah (ada lif).CFS ni kecil je sebab dia bukan main campus macam u lain. Students boleh outing hari jumaat,sabtu ahad,Tapi tak boleh balik lepas pukul 10.00 malam.Kalau nak keluar kena pakai baju muslimah atau baju kurung untuk muslimah.

Peperiksaan yang wajib diambil

1.English Proficiency Test (EPT)
2.Arabic Proficiency Test (APT)
3.Tilawah

Untuk students science kalau exempted EPT atau APT bolehlah dapat 1 year untuk asasi,kalau tidak kena ambil 2 tahun.







             Program                                                   Ijazah
Asasi Sains Hayat                                (sarjana muda bioteknologi kepujian)

Asasi Sains Kesihatan Bersekutu        (sarjana muda sians bioperubatan)
                                                             (sarjana muda radiografi dan pengimejan diagnostik)
                                                             (sarjana muda audiologi)
                                                             (sarjana muda dietetik)
                                                             (sarjana muda optometri)
                                                             (sarjana muda fisioterapi)

Asasi kejururawatan                            (sarjana muda kejururawatan)

Asasi Farmasi                                      (sarjana muda farmasi)

Asasi Pergigian                                    (sarjana muda pergigian)

Asasi Perubatan                                    (sarjana muda perubatan dan pembedahan MBBS)








Cuti kat Pulau Langkawi

Cuti kat Langkawi kali kedua.First time aku pergi waktu darjah 2.hee.Sebenarnya aku pergi tahun lepas,aku pun dah tak ingat nak tulis ape..sebab dah lame sangat.haha.





Cuti kat Cameron Highland








Banyak-banyak tempat,aku paling suka pergi kat Cameron Highland.Pada aku kau pergi 1000 kali pon takkan bosan.Hee.Lagi-lagi kalau ditemani oleh orang yang pandai amek gamba kita.Haha.Hiperbola la pulak kan 1000 kali pon tak bosan.Hee.Kalau nak pergi luar negara ofkos la aku belum mampu.Aku ni pun belum bergaji lagi.Tapi teringin jugak rasa nak pergi negara orang.Huihui..Tapi aku memang nak pergi sini lagi.Bagi orang yang agak-agak suka ngan benda-benda nature macam aku boleh lah pergi makan angin kat Cameron Highland.Serius korang takkan menyesal dengan cadangan aku.InsyaaAllah korang mampu sebab kat sana banyak giler hotel murah-murah dalam RM 60.Servis pon bagus and bilik pon cantik.Memang kaw2 lah.Duit jimat gi jalan pon dapat.Boleh lah lepaskan stress dua tiga hari kat sana.



Ini ladang teh.meh la petik daun kat sini.kalau tolong petik nanti owner die bagi upah.hahaha




 ini tempat diorang buat teh uncang yang korang minum tu.ad teh strawberry and banyak lagi kat sini.ade tempat orang buat research lagi.Kalau ade sesiapa amik course biosc mcm aku bolehlah keje kat sini.haha

 tea centre sungei palas.
 ini kawasan bunga.kalau nak beli boleh.tapi al maklumlah aku bukannye suke bunga,cume nak amik gamba je.hahaha

 cuba anda bayangkan segala duri duri tu terkena kat muka anda!AWWW!



 lawa giler kan????Bukan orang tu..tapi bunga kaktus tu.Huh!lagi berapa inci je nak kena pipi.Jaga2 kau cik fatin!hehe


 Ini adalah makanan yang sangat sedap!!!Kalau datang Cameron wajib rase ni eh..
Strawberry Fondue=RM 16.90
 Bapak ah!Coklat die dah meleleh2.Aku memang takleh sabar.kikiki!

 Yang ini,anda boleh hanya petik dan makan.

 Aku edit.lawa tak???kalu tak lawa pun xpe..huhu



Then,the last..da habis lawat,esoknye kitorang jalan2 lagi.Tapi sebab lupe bwak camero takleh la amek gamba.Then,second day tu kitorang shopping and beli cenderamata macam baju,keychain,bantal peluk.huhu